På meieriet homogeniseres og pasteuriseres melken før den tappes over på kartonger, eller videreforedles til ulike produkter.
Visste du at melk og meieriprodukter bidrar med nesten 70 % av kalsiuminntaket vårt?
Melk og meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium. I Norge er ekstra lett melk fra to av produsentene beriket med vitamin D.
Frokost og kveldsmat spises gjerne hjemme, mens lunsjen for de fleste foregår på skolen eller jobben, gjerne i form av matpakke.
Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter inngår i det daglige kostholdet. Nøkkelhullet kan være et godt hjelpemiddel i butikken.
I dag er en del av fjøsene løsdriftfjøes, som vil si at kyrene selv bestemmer når de vil spise og melkes.
Når man ikke tåler melk, har man enten en laktoseintoleranse eller melkeproteinallergi, og reagerer på henholdsvis laktose eller melkeprotein.