Risengrynsgrøt

Risengrynsgrøt hører ikke bare julen til. Lag en tidlig middag på lørdag, så er du passe sulten igjen til noe ekstra på kvelden.

Ingredienser

4 porsjoner

2 dl grøtris

4 dl vann

1 ts salt

1 l melk

 

 

 

slik gjør du

  1. Kok opp vann og tilsett ris og salt.
  2. La risen småkoke på svak varme under omrøring til vannet er nesten kokt inn. (ca.10 minutter).
  3. Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp.
  4. La risen småkoke videre på svak varme under lokk til grøten blir passe tykk (ca 45 minutter). Pass på å røre godt i bunnen av gryten under småkokingen, slik at ikke melken og risen brenner seg fast.

Melk kan lett svi seg ved koking. Velg en tykkbunnet kjele, gjerne av aluminium, jern eller med non-stickbelegg, kok opp på svak/middels varme og bruk aldri lokk på kjelen. Vær i nærheten! Brukes aluminiumskjele, unngå metallredskaper i kjelen, da melkemat er spesielt utsatt for en ubehagelig smak som kan oppstå. Velg tre- eller plastsleiver/visper

 

TIPS

Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Ett glass med iskald melk smaker nydelig til grøt.