Dipp og dressing

I dipper og dressinger kan man godt bruke kesam, skyr naturell,  mat-yoghurt, rømme og crème fraîche om hverandre. Velg gjerne de magre variantene til hverdags
Dippene kan også brukes som salatdressinger.

Ingredienser

Rosa dipp:

1 beger lettrømme

3 ss søt chilisaus

1 stk rød chili , finhakket og uten frø (kan sløyfes)

Tzatzikidipp:

1 beger matyoghurt

1 stk slangeagurk , grovt revet

1 båt hvitløk , raspet/presset

¼ ts salt

¼ ts pepper

Grønn dipp:

1 beger kesam original, 8 %

2 stk avokado , most

1 båt hvitløk , raspet/presset

litt sitronsaft

¼ ts salt

¼ ts pepper

slik gjør du

Felles for alle dippene:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og ha dippen i en serveringsskål.

Grønnsaker som er gode å dippe: Gulrøtter, blomkål, slangeagurk, paprika, kålrot og stangselleri.

La de stå litt i kaldt vann i kjøleskapet før de spises/serveres.

 

 

 

 

TIPS

Grønnsaker og dipp egner seg også som snacks i matpakken. Da er det lurt å ha dressingen i en liten boks ved siden av.