Måltidet - en brosjyre om mat og helse

«Måltidet - en verdi å ta vare på» er et enkelt undervisningsmateriell som gir tips og praktiske råd til hvordan du lett kan skape en sunnere livsstil.

Stemmene og meningene om kosthold er mange og sterke, og det kan være vanskelig å orientere seg. Å leve sunt handler om å spise så variert at man får dekket behovet for alle næringsstoffene kroppen trenger gjennom dagen. Det er rom for alle matvarer i et kosthold, men det som teller er hvor mye og hvor ofte du spiser dem. 

For å hjelpe nordmenn mot et sunnere kosthold har Opplysningskontorene i landbruket og Norges sjømatråd laget brosjyren «Måltidet - en verdi å ta vare på». Brosjyren serverer praktiske råd for gode matvaner basert på anbefalingene til norske helsemyndigheter. Under ser du link til den digitale versjonen (den finnes nå kun elektronisk). 

«Måltidet – en verdi å ta vare på» har konkrete råd til hvordan måltidene bør fordeles utover dagen, tips til hva måltidene kan inneholde og svar på hvorfor man bør spise hver 3-4 time. Undervisningsmateriellet inneholder også nyttig informasjon om sammenhengen mellom mat og helse, generelle kostråd og hva forskjellige matvarer bidrar med av viktige næringsstoffer.

Last ned brosjyren «Måltidet - en verdi å ta vare på» (PDF)

Til brosjyren finnes også power point-presentasjon som kan brukes om man ønsker å holde et foredrag om temaet samt støtteark til utskriving. I tillegg finnes det notatark som kan brukes når man skal holde foredraget.

 

Til foredrag og undervisning kan du laste ned en ferdig presentasjon her:

Power point-presentasjon - Måltidet (4 MB) PDF – Last ned

Støtteark til foredragsholder:

Støtteark - Måltidet (3,4 MB) PDF – Last ned

Notatsider til tilhørende: 

Notatsider - Måltidet (0,5 MB) PDF – Last ned