Pizzasnurrer

Sunn og god frokost med pizzasnurrer!

Ingredienser

1 porsjon deig = 16 pizzasnurrer

Deig

50 g gjær

3 dl ekstra lett melk

½ ts salt

1 ss olje

4 dl sammalt hvete, grov

4 dl hvetemel

Fyll 1:

2 dl tacosaus

100 g kokt skinke

revet 200 g norvegia eller annen revet ost

2 ss tørket oregano

Fyll 2:

3 ss pesto

1 ½ dl pizzasaus eller pastasaus

1 stk rød paprika , finkuttet

100 g kjøttpølse eller skinke, i terninger

150 g revet hvitost

slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Varm melken til 37 °C. Hell litt av melken over gjæren og rør til den er oppløst.

  3. Tilsett resten av melken, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet.

  4. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen.

  5. Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca 1 time.

  6. Lag fyllet

  7. Strø litt mel på bordet og kjevle deigen ut til et rektangel.

  8. Fordel fyllet utover. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca 16 like store biter. Plasser snurrene på et stekebrett.

  9. Etterhev på et lunt sted i 40 minutter og stek snurrene ved 200 °C midt i ovnen i ca 20 minutter. Kan fryses og tines opp igjen