Knekkebrød

Lag ditt eget knekkebrød - grovt og godt til alle måltider!

Ingredienser

Gir 32 stk

2 dl sammalt rug, fin

2 dl lettkokte havregryn

2 dl havrekli

2 dl hvetekli (kruskakli)

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl solsikkekjerner

1 ts salt

7 dl vann

slik gjør du

  1. Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir.

  2. Rut opp knekkebrødene før steking.

  3. Stek knekkebrødene i varmluftsovn ved 180 grader i 40 minutter.

  4. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 grader.

  5. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.

TIPS

Bruk kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn for å regne ut hvor grovt brød og andre bakeoppskrifter er. www.brodogkorn.no/brodskala-kalkulatoren/