Grove vafler

Grove vafler er et ypperlig alternativ å bruke i matpakken istedenfor det tradisjonelle brødet. Man kan også spise nystekte vafler til frokost eller som et godt måltid når man kommer hjem fra skolen - eller etter søndagsturen.

Ingredienser

4 porsjoner

1 ½ dl hvetemel

1 ½ dl sammalt hvete, fin

1 dl havregryn

½ ts salt

½ ts bakepulver

4 dl melk

2 stk egg

2 ss smør

Forslag til pålegg:

Ost og skinke

Smøreost og paprika

Kaviar og cottage cheese

Kaviar og egg

Smør, ost og agurkskiver 

 

 

slik gjør du

  1. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.

  2. Tilsett melk, egg og smeltet smør, og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp. 

  3. La den svelle i 15 - 20 minutter.

  4. Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt.

TIPS

Vafler egner seg godt til frysing og de tiner raskt.