Brun grunnsaus

Mørk smør og hvetemelsjevning

Ingredienser

2-4 porsjoner

2 ss (30g) smør/margarin

2 ss (20g) hvetemel

2-4 dl vann

1 buljongterning

1/2 krm pepper

Brunsausen kan smaksettes med mange andre smaker også, feks rød/grønn/svart pepper, sennep, urter, hakket løk, sopp eller tomatpuré.

 

 

slik gjør du

  1. Smelt smør/margarin i en kjele og la den bli lysebrun
  2. Tilsett hvetemel og rør til det blir nøttebrunt. Bruk redskap av tre, da blandingen blir veldig varm
  3. Ta kjele av platen og tilsett ca halvparten av vannet.
  4. Rør til blandingen er klumpfri
  5. Tilsett resten av vannet og buljongterning og rør godt
  6. Gi sausen ett oppkok og smak den til med pepper

 

TIPS

Blir sausen for lys, kan du tilsette sukkerkulør til du har fått den fargen du ønsker.