Arme riddere

Lager du arme riddere kan du få brukt gammelt brød som egentlig skulle kastes.Passer godt til dessert, eller som en ekstra god kveldsmat eller helgefrokost.

Ingredienser

2-4 porsjoner

4 skiver brød

1 egg

1 1/2 dl lettmelk

1 ss sukker

1/2 ts malt kardemomme

Smør til steking

Syltetøy

 

slik gjør du

  1. Legg brødskivene på et flatt fat eller et fat med en liten kant.
  2. Visp sammen egg, melk, sukker og kardemomme.
  3. Hell blandingen over brødskivene. La dem stå til de er godt gjennombløte.
  4. Smelt smøret i en stekepanne og stek brødskivene pent gulbrune på begge sider.
  5. Spises nystekte med syltetøy.

Du kan også lage en lunsjvariant med ost og/eller skinke. Da bruker du ikke sukker og kardemomme, men bruker i stedet 1/2 ts salt i eggblandingen. Stek brødskivene på den ene siden og snu dem.Legg på ost og/eller skinke, skru av varme og legg på lokk. Vent til osten har smeltet og server