Leksjonsoversikt

Leksjon 1
Næringsstoffene i melk

Melk inneholder flere næringsstoffer som kroppen trenger, for eksempel protein, kalsium, B-vitaminer, fosfor, magnesium og jod.

Åpne leksjon
Leksjon 2
Kalsium + vitamin D

Vitamin D hjelper oss med å ta opp kalsium i tarmen. Både vitamin D og kalsium kan bidra til et sterkt skjelett.

Åpne leksjon
Leksjon 3
Kalde måltider

Det anbefales å spise tre hovedmåltider om dagen, og 1-2 mellommåltider. Tradisjonelt sett er middagen vårt eneste varme måltid.

Åpne leksjon
Leksjon 4
Meieriprodukter og kos...

Helsedirektoratet gir kostråd til befolkningen, for å bedre helsen til alle som bor i Norge.

Åpne leksjon
Leksjon 5
Historien om norsk melk

Melk og meieriprodukter har vært en del av det norske kostholdet i mange tusen år.

Åpne leksjon
Leksjon 6
Allergi og intoleranse

Det er mange flere som tror de har matallergi eller -intoleranse enn de som faktisk har det.

Åpne leksjon
Leksjon 7
Slik lages melk

Melken hentes av melkebilen og kjøres til meieriet, hvor det tas prøver av den, før den tappes inn i meieriet.

Åpne leksjon
Leksjon 8
Matmerking

Noe av merkingen på matvarer er obligatorisk, som ingrediensliste og datostempling. Sunnhetsmerking, som Nøkkelhullet, er valgfritt.

Åpne leksjon