Vi grønner opp

Mai og juni er full av festlige anledninger der vi samles til sosialt samvær med god mat og drikke. Med enkle og små grep grønner vi fort opp menyen.

Completos

Pølser er og blir en naturlig del av høytidsesongen vi nå går inn i og senere i sommer som naturlig på grillen. Det betyr ikke at det fargerike tilbehøret trenger å vike, snarere tvert i mot. Hva med å introdusere elevene for den chilenske utgaven av pølser, completos. Pølser med fargerik topping som for eksempel mangosalsa, coleslaw med hvitløk, guacamole og tomatsalsa.

Grønnsakenes konge

Mai og juni er høysesong for grønnsakenes konge, aspargesen. Den norske aspargesen har kort reisevei, det tar kun få dager fra aspargesen høstes til den ligger i grønnsaksdisken - så dette kan virkelig kalles kortreist mat.

Les mer om aspargesen i OFGs leksikon.

Asparges er perfekt som forrett, hovedrett eller som tilbehør, og kan kokes, dampes, stekes og grilles

Eller hva med en aspargessuppe som elevene enkelt kan lage fra bunnen. Kutt - kok - mos - enklere blir det ikke. Teknikken kan elevene ta med seg videre for å lage enkle og gode hjemmelagde supper fra bunnen av med alle typer grønnsaker.

Pavlova

Pavlova er en skikkelig festkake som pyntes med bær og frukter. Lag små og søte minipavlovaer som elevene hver for seg kan pynte med bær og frukter de selv liker.