Vårsuppe og jodkalkulator

April er lunefull – men visst skal våren komme! Få tips om oppskrift med Løvetann og jodkalkulator!

Suppe på termos

Det sies at april er lunefull, og nettopp derfor er april en perfekt årstid for å lage en god og varm suppe.

Våren, og den sene påsken, gir muligheter for fine opplevelser i naturen, både for elever og lærere. Hva med å tipse elevene om å ta med suppe på termos neste gang det arrangeres tur i regi av skolen – eller de skal på tur med familien?

Få tips til hvordan man lager deilig hjemmelaget suppe fra bunnen av, og se suppeoppskriftene vi anbefaler å ta med i termosen.

Vårsuppe

Visst skal våren komme, og Løvetann kommer tidlig. Skudd fra denne planten kan brukes i suppe. Ta med elevene på tur for å plukke og bruk dem i en leksjon på kjøkkenet – f.eks. i denne vårlige suppen

Jodkalkulator

Ved å bruke melk og meieriprodukter i supper får man i seg jod. Melk og meieriprodukter inneholder om lag 20 mikrogram jod per 100 gram og bidrar med cirka 60 prosent av inntaket vårt.

Vil du eller elevene vite hva dere får i dere av jod? Prøv jodkalkulatoren hos Melk.no!