Skolebrødets dag - vinn boller til hele klassen!

Bli med å feire Skolebrødets dag fredag 16. juni 2017. Det er lov til å kose seg litt ekstra etter et krevende skoleår!

I anledning skolebrødets dag kan din klasse eller skole, avhengig av antall elever, vinne skoleboller til skolebrødets dag. Fortell oss hvorfor dine elever skal vinne samt navn, skole og antall elever i klassen og skolen til post@brodogkorn.no innen 1. juni 2017, og vær med i trekningen av gratis skoleboller.

Bakerier over hele landet vil markere skolebrødets dag i år fredag 16. juni 2017. Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å etablere denne herlige merkedagen som en årlig tradisjon siste fredag før sommerferien.

Hurra for skolebrødets dag!
Hurra for skolebrødets dag!

Den gode, fine hvetebollen med deilig eggekrem og søt melisglasur – skolebrød, også kalt skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle, mv. Det er en klassiker som er enormt populær, spesielt blant skoleelever.

Det finnes noen regler for hva et skolebrød er, søte hveteboller med eggekrem og melisglasur dyppet i kokosmasse, men det er også mange lokale varianter. Hvordan man spiser bollen kan også være nokså individuelt, noen sparer det gule til slutt, andre gomler i seg kokosen på toppen først. De aller fleste har et eget forhold til skolebrødet.

Lag en morsom og fin avslutning på skoleåret for elevene barna og bak skolebrød sammen.

>> Slik lykkes du med søt gjærbakst.

Prøv også søte solboller eller vår beste hvetebolle-oppskrift.