Matpakke på timeplanen!

Godt kosthold er grunnlag for god læring. Start skoleåret med et matpakkeverksted.

Undervisningsopplegget "Grovt brød holder deg aktiv lenger!" fokuserer på «matpakken», og er testet på ulike skoler i Norge.

Målsettingen er matglede og engasjement rundt sunt kosthold, samt praktiske matlagingsferdigheter rettet mot matpakke. Teorien i presentasjonen er forsøkt tilpasset et nivå for elever på mellomtrinnet, men dette vil selvsagt variere etter individ og klasse. Vår erfaring er at barna får best utbytte av opplegget dersom det legges opp til en aktiv dialog i teoridelen. Dette kan gjøres ved at det stilles spørsmål underveis.

OPPLEGGET BESTÅR AV TRE DELER

  • Teori
  • Matpakkeverksted og Brødskalatest
  • Oppsummering og dialog etter matpakkeverkstedet

Klikk her for å laste ned presentasjonen for bruk i undervisningen

Klikk her for å laste ned presentasjonen med lærerveiledning

 

Matpakkeverksted

Matpakken kan være et konkret og enkelt virkemiddel for både å lære om kosthold i teorien og i praksis. Selv om noen skoler har kantiner som serverer/tilbyr god og sunn mat, er fortsatt matpakken det viktigste skolemåltidet.

Vårt opplegg for gode og sunne matpakker legger ikke opp til tidkrevende og «dillete» matpakker. Men til gode og smakfulle matpakker, som alle har mulighet til å kunne lage, uansett tid lommebok og økonomi.

Finn inspirasjon og tips til enkle, raske og gode matpakker.

 

Tipp hvor grovt

Brødskalatesten kan brukes i klassen for å få økt fokus på og bevissthet rundt valg av brød når vi handler i butikken. Det er nemlig ikke mulig å se hvor grovt et brød er.

Klikk her for å laste ned pdf med beskrivelse og plansje til bruk i undervisningen.

Sjekk ut våre nye skolesider!