6 morsomme påskeoppskrifter!

Påsken er rett rundt hjørnet, og det er en perfekt tid for å la elevene eksperimentere med forskjellige farger og fasonger på baksten.

Påske forbindes for mange med turer og late dager på fjellet, og ikke minst påskefrokosten, men uansett hvor man tilbringer feriedagene, hører god bakst med. 

Påskeharen, som opprinnelig stammer fra den greske legenden om gudinnen Eostre, brukes ofte som symbol og dekorasjon i påskefeiringen i vestlige land. Varier fasongen på rundstykkene og la elevene prøve seg fram ved å lage påskeharer eller kaninører

Egg symboliserer fruktbarhet og spiren til nytt liv, og er et populært tilskudd til både maten og pynten i påsken. Egg er også veldig anvendelig og kan brukes på mange forskjellige måter. Lær elevene hvordan de enkelt kan piffe opp brødskivene ved å stikke ut ulike former i skiven og  steke speilegget rett i hullet! Les hele fremgangsmåten her.

Eller la elevene leke seg med farger. Ved å koke egg i vann tilsatt konditorfarge farges hele egget. De kokte eggene kan brukes som dekorasjon i påskerundstykker ved å flette deigen rundt egget før de stekes.

Det er lov å kose seg litt ekstra i påsken, hva med en enkel og god rullekake. Kombiner påskefargene og gi kaken et påskeløft ved å legge på en kremdott og aprikos, slik at det ser ut som et speilegg. Oppskrift finner du her.

Appelsin er en populær påskefrukt og vanlig å ha med seg på tur, men ofte blir skallet kastet og glemt. Lær elevene hvordan de kan bruke hele appelsinen, og lag sjokoladefondant i appelsinskall! Det er morsomt og kreativt, og perfekt turmat.

Marsipan er en annen typisk påskekos, og hva passer vel bedre i påsken enn en kake som kombinerer både marsipan og appelsin. Appelsinkake med marsipan og sprøtt lokk er enkel og rask å lage, så dette klarer elevene fint. Oppskriften kan også brukes som basis for andre langpannekaker med andre smaker. 

God påske!