Ispinner passer til mange anledninger

Å bruke melk og meieriprodukter i undervisningen trenger slett ikke å være kjedelig, her er det kun fantasien som setter grenser. Lag ispinner med elevene, det er både sunt, enkelt og morsomt!

Mange anledninger står for døren, så hvorfor ikke lage ispinner? 

Is til de store anledningene

I anledningene som kommer kan elevene kombinere det sunne med det gode! Is som er laget på melk og meieriprodukter, gir kroppen mange av de næringsstoffene den trenger hver dag. Melk er en god kilde til kalsium, proteiner, fosfor, jod og B-vitaminer. Proteiner er viktig for å bygge og vedlikeholde muskler i kroppen, og kalsium er viktig for skjelettet. Kombinerer du meieriprodukter med frukt, bær og korn, får kroppen også tilført fiber og andre nyttige vitaminer og mineraler.     

Lag is på skolekjøkkenet

La elevene lage noen spennende varianter til for eksempel sommeravslutningen. Hos Melk.no kan du finne inspirasjon til mange varianter!

Ingenting er vel bedre enn å la kreativiteten blomstre og se stolte og fornøyde elever vise frem sine sunne kreasjoner til andre. Hva med å prøve en granolaispinne, eller en havregrøt på pinne? Eller kanskje en ispinne med mangosmoothie?

Granolais
Havregrøt på pinne
Ispinne med mangosmoothie

 

Isformer kan bestilles på nett eller kjøpes i utvalgte butikker. En annen mulighet er å bruke tomme og rene skolemelkkartonger eller yoghurtbeger til å lage isen i.

Med ønske om mange fine anledninger fremover!