Epledagen

Tirsdag 25.september feirer vi den norske epledagen. Skolefrukt, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Gartnerhallen vil markere epledagen ved å sette fokus på epler, sunt kosthold og måltidsglede.

Bli med å feire med elevene dine

Norske epler har hatt en god oppvekst – derfor smaker de så godt. Lange, lyse sommerdager og korte, kalde netter gjør at eplene blir ekstra gode. 

Eplet er den frukten de fleste nevner først når de blir spurt hvilken frukt de liker best.Saftige, sprø og med både syrlighet og sødme er, proppfullt av fiber og andre viktige næringsstoffer.

Benytt epledagen til å lære mer om hvor eplene kommer fra i Skolefrukt sitt undervisningsmateriell Fra jord til bord. Her kan elevene følge eplets vei fra polinering til vi kan spise det.

Morsome fakta om eplet kan elevene se i vårt konsept Skolefruktens verden.

Eplequiz

Lær mer om eple og test elevene. Vi har samlet en del spørsmål dere kan plukke fra og lage en morsom og lærerik eplequiz.

Eple og mat og helse

Den norske eplesesongen strekker seg fra slutten av august til starten av desember og er på topp i september. Eplet passer både som mellommåltid og i matlaging. Her er noen enkle og deilige tips til oppskrifter med eple som enkelt kan lages på skolen: 

Havregrøt med eple og kanel 

Grove eplemuffins til matpakke og etter skoletid 

Epletzatziki 

Lag smoothieverksted med eple:

Alle liker smoothie og det passer godt som frokost, mellommåltid, dessert, kvelds eller når du bare har lyst på noe godt.

Det er enkelt - bland sammen frukt, bær og grønnsaker som du liker og prøv deg frem for å finne en blanding du liker.  Skal smoothien brukes til frokost kan det være lurt å tilsette litt havregryn, avocado, nøtter eller litt olje.

Grunnoppskrift:

Frukt, bær og grønnsaker....friske elelr fryste.

Væske - gjerne jus.

Isbiter

Noen tips:

Banan og avocado gir en fyldig og deilig konsistens.

Unngå å blande født og grønt, det blir brunt og ser ikke godt ut.

Rød smoothie

Gul smoothie

Grønn smoothie

 

Finn materiell og mer informasjon om Norske epler, epledagen og andre gode tips på frukt.no og skolefrukt.no